Iskanje


Delavnice - 19.11.2016

Delavnica za učence glasbenih šol je razdeljena v dva sklopa. Dopoldan bodo potekale individualne lekcije, popoldan pa bodo udeleženci komorno in ansambelsko muzicirali. Skupaj z mentorji bodo pripravili tudi zaključni koncert.

Cena prijavnice zajema tudi kosilo v prostorih Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana na dan delavnice.

Delavnice bodo izvedene pod vodstvom uveljavljenih pedagogov in glasbenikov iz slovenskih glasbenih šol, ustanov ter Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Delavnica traja en dan, predvidoma od 9.00 do 18.00 ure. 
 

19. 11. 2016: flavta, oboa, klarinet, saksofon 
Cena delavnice znaša 48,00 EUR.
Cena pasivne udeležbe na delavnici znaša 50,00 EUR.
 

Predavatelji:
flavta
Liza Hawlina

 Flavtistka Liza Hawlina Prešiček je končala Akademijo za glasbo v Ljubljani pri prof. Fedji Ruplu. Kasneje se je  izpopolnjevala še  na seminarjih pri Davidu Nicholsonu, Emmanuelu Pahudu, Robertu Aitkenu in Stefanu Betu za  baročno flavto. Je dobitnica več prvih nagrad na državnih tekmovanjih mladih glasbenikov.
 Kot solistka je sodelovala s Simfoniki RTV Slovenija, s Celjskim godalnim orkestrom, z Beograjsko filharmonijo, s  Tajsko filharmonijo in s komornim orkestrom UNIRIO.  Je članica tria Slavko Osterc, s katerim je nastopala na    festivalih (Slovenija, Hrvaška, Francija, Nemčija, Avstrija, Poljska, Srbija,  ZDA, Tajska, Brazilija).  Za RTV Slovenija  je sodelovala pri snemanju štirih plošč. 
 Deluje kot profesor  flavte  na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana.

 

 

Alenka Goršič Ernst

 Alenka Goršič Ernst je solo flavtistka simfoničnega orkestra Mariborske opere. Diplomirala je na
 Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Čampe, kot študentka pa je prejela študentsko
 Prešernovo nagrado. Izpopolnjevala se je pri prof. Mihaelu Koflerju v Nemčiji in končala podiplomski
 študij pri prof. Fedji Ruplu. Igra v različnih komornih orkestrih in ansamblih, kot so Salzburški komorni
 orkester, Mariborski pihalni kvintet, Camerata Velanensis, ter poučuje flavto na srednji in nižji
 glasbeni stopnji na Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju.

 

 

 

 

 

 

oboa
Pavli Kac

 Oboist Pavli Kac je diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Boža Rogelje. Izkušnje nabira v  različnih komornih sestavih, simfoničnih orkestrih ter pihalnih orkestrih. Izpopolnjuje se na raznih seminarjih priznanih  profesorjev (Tavernaro, Porat, Dent, Kontos, Indermuhle, Abuhl, Seung Lee, Diaz Blanco). Poučuje oboo na  Konservatoriju za glasbo v Ljubljani.

 

 

 

 

 

 

 

 

Matjaž Rebolj

Matjaž Rebolj je leta 2002 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Boža Rogelje. Že dve leti kasneje leta 2004 je s posebno pohvalo zaključil podiplomski študij pri prof. Christianu Wetzlu na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost »Felix Mendelssohn Bartholdy« v Leipzigu. Dirigiranje je študiral pri Haraldu Knaufu v Leipzigu, pri Georgu Pehlivanianu v Madridu in pri priznanem slovenskem dirigentu Marku Letonji v Sloveniji. Je solist in redni član Slovenske filharmonije. Od leta 2005 je bil glavni dirigent Komornega orkestra Savitra, ki je v sklopu koncertnih ciklov umetniškega društva Savitra vse do izteka sezone 2009 skrbel za nekonvencionalno, a s subtilno duhovnostjo prežeto glasbeno podobo mesta Maribor. O svojem umetniškem in življenjskem poslanstvu, ki se navezuje predvsem na ustvarjanje pogojev za naš skupni boljši jutri, je zapisal: »Rad igram glasbo. Obožujem živeti vsak dan z zanosom in spoštovanjem do življenja. Iskreno prijateljstvo štejem kot najvišjo vrednoto, ljubezen, ki ne pogojuje, ampak si samo želi služiti v ponižnosti, predanosti in preprostosti … in na tak način igram za vse. Vse drugo je nepomembno. Niti ena nota ne bo zvenela drugače, če boste vedeli, kaj sem počel v življenju in kje vse sem igral. Če me boste kdaj spoznali, ne bom zaradi vseh teh podatkov nič boljši ali slabši, prijaznejši, spoštljivejši, lepši ali grši. Zmeraj bom jaz in moja glasba bo govorila vsem, ki jo bodo hoteli iskreno slišati …«

 

klarinet
Andrej Zupan

 Klarinetist Andrej Zupan (1972)  se je začel učiti v glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani pri prof. Slavku Goričarju.  Šolanje je nadaljeval na ljubljanski Srednji glasbeni in baletni šoli v razredu svojega očeta prof. Alojza Zupana, pri  katerem je zaključil tudi diplomski (1994) in podiplomski študij (1995) na Akademiji za glasbo v Ljubljani. V tujini se je  izpopolnjeval na seminarjih pri prof. Vincenzu Mariozziju (St.Cecilia-Rim) in prof. Aloisu Brandhoferju (Mozarteum-  Salzburg).
 Kot klarinetist je deset let sodeloval s Simfoniki RTV Slovenija, leta 1993 pa je postal solo klarinetist orkestra  nacionalne Opere in baleta v Ljubljani, kjer je igral enajst let.
 Kot solist ali član komornih sestavov je posnel številne zgoščenke.
 Je soustanovitelj mednarodno uveljavljenega Slovenskega kvarteta klarinetov, s katerim je gostoval v številnih  državah (Slovenija, Hrvaška, Italija, Avstrija, Francija, Belgija) in tria v katerem nastopa s svojo soprogo, priznano sopranistko Natašo Zupan.
Vodi seminarje in mojstrske tečaje za klarinet v Sloveniji in tujini in sodeluje v žirijah na domačih in mednarodnih tekmovanjih klarinetistov. Je soavtor prve slovenske monografije o klarinetu.
Deluje tudi kot dirigent Orkestra Mandolina Ljubljana, Pihalnega orkestra Cerkno in Pihalnega in od leta 2009 je umetniški vodja mednarodnega glasbenega festivala »Glasbeno poletje na gradu Podsreda«.  Deluje kot profesor klarineta in dirigent pihalnega orkestra na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana in kot izredni profesor za klarinet na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer poleg klarineta predava še komorno igro, specialno didaktiko pihal, pedagoško prakso in literaturo pihal, trobil in tolkal.


Branko Trifković

 Klarinetist Branko Trifkovič je leta 1991 z odliko diplomiral na Akademiji za glasbo v Sarajevu v razredu prof. Baratha  Laszla. 
 Že med študijem je začel delovat kot solo klarinetist v orkestru Opere in baleta Narodnega gledališča v Sarajevu,  Sarajevski filharmoniji ter Simfoničnem orkestru RTV Slovenija.
 V koncertnih sezonah 1993 do 2004 je deloval kot solo klarinetist v orkestru opere Narodnega gledališča v Osijeku.
 Je dobitnik mnogih nagrad republiških in zveznih tekmovanj nekdanje Jugoslavije. 
 Od leta 1995 je redno zaposlen na Glasbeni šoli v Sežani in Ajdovščini in član Orkestra klarinetov Slovenije. 

 

 

 

 

 

saksofon
Jovana Joka

 Jovana Joka (1985, Pula) je svojo glasbeno pot začela na Glasbeni šoli Ivan Matetić Ronjgov v Puli v razredu prof.  Arduina Malpere. Šolanje je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Matjaža Drevenška ter na  CNR v Lyonu pri prof. J-D. Michatu. Izpopolnjevala se je pri priznanih profesorjih kot so: Claude Delangle, Eugene  Rousseau, Dragan Sremec, Vincent David, Arno Bornkamp, Goran Merčep in drugi. Kot solistka in komorna  glasbenica je dobitnica prvih nagrad na državnih tekmovanjih v Sloveniji in na Hrvaškem.
 Za izvedbo Glazunovega koncerta z orkestrom RTV Slovenija in dirigentom En Shaom je prejela študentsko  Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. 
 Aktivno sodeluje v naslednjih zasedbah: LadieSaxophone Quartet, Saksofonski orkester SOS, s pianistko Danijelo  Horvat, JazzIstra Orchestra ter z istrsko skupino Barbari. Sodelovala je z orkestrom Slovenske policije ter Slovenske  vojske. Aktivna je tudi v pedagoškem delu. Kot mentorica poučuje mlade saksofoniste na različnih delavnicah za  saksofon: (EMONA delavnice, SOS Junior, Szczecinek Summer Saxophone Workshops na Poljskem, OrkesterkamP  Bovec, Saksistra). 
 Od leta 2011  je zaposlena kot profesorica saksofona na Konservatoriju za glasbo v Ljubljani.

 

 

Matjaž Škoberne

 Matjaž Škoberne je diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu prof. Matjaža Drevenška. Dodatno se je  izobraževal na fakulteti Lemmeninstittut Leuven pri prof. Neadine Bal. Je član Saksofonskega Orkestra SOS in drugih  klasično - jazzovskih skupin s katerimi je nastopil doma in v tujini: na Festivalu Asov dan na Bledu, na 16.  Mednarodnem seminarju v Szczecinku, Poljska, na  ClariSaxovem dnevu v Scuola di Musica Reggiolo in na treh  Svetovnih kongresih saksofonistov: v Strassbourgu, Bankoku in v Ljubljani.
 Poleg glasbe se ukvarja tudi z jogo. Certifikat za učitelja joge, Yoga Certified Yoga Educator, si je pridobil v Kanadi v  Qubecu.
 Saksofon poučuje na Glasbeni šoli Krško in Glasbeni šoli Sevnica.