Iskanje


Monika Babič

Monika Babič je oboo študirala pri Emanuelu Abbühlu na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Mannheimu, pred tem pa magistrirala s posebno pohvalo Summa cum laude na Akademiji za glasbo Ljubljana v razredu profesorja Mateja Šarca. Trenutno je solo oboistka Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Maribor.

Zelo je predana orkestrski in komorni igri, večkrat je že koncertirala na festivalu Forum nove glasbe, Festivalu Lent, Festivalu Maribor, Imago Sloveniae, Festivalu Ljubljana v Mednarodnem glasbenem ciklu, Filharmoničnem baročnem festivalu ter festivalu Slowind. V zadnjih dveh letih se je večkrat predstavila z godalnim kvartetom Accadémia, vredno je izpostaviti koncertni cikel Amabile v oddaji Glasbeni abonma na Radiu Koper.

Redno sodeluje s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Orkestrom Slovenske filharmonije, s slednjim se je predstavila že tudi kot solistka. Za izvedbo je bila s strani Akademije za glasbo nagrajena s študentsko Prešernovo nagrado.

Je večkratna prejemnica zlate plakete na tekmovanjih TEMSIG in dobitnica nagrad tudi na tekmovanjih v tujini.

Redno se izobražuje pri mednarodno priznanih oboistih, med katerimi ji posebno čast predstavljajo Maurice Bourgue, Albrecht Mayer, Simon Fuchs, Clara Dent.

V veselje ji je delo z mladimi, zadnjih nekaj let je mentorica pri Slovenskem nacionalnem mladinskem orkestru in orkestru Musica Creativa.
Dostopnost