Iskanje


Tomislav Žužak

Tomislav Žužak (Zagreb, 1978) je eden najvidnejših hrvaških saksofonistov. Kot umetnik izjemnega znanja in izvajalske tehnike v svojem repertoarju goji širok spekter stilov s poudarkom na sodobni glasbi. Imel je vrsto recitalov komorne glasbe in solističnih nastopov z orkestri ter posnel več zgoščenk s kvartetom saksofonov in kot solist. Od leta 2008 intenzivno deluje kot član saksofonskega kvarteta Papandopulo.

Po diplomi v razredu Dragana Sremca na glasbeni akademiji v Zagrebu je zaključil izobraževanje tudi na francoskih konservatorijih pri Jean-Yvesu Fourmeauju in Philippu Portejoieju ter na delavnicah, ki so jih vodili priznani saksofonisti, kot so: Jean-Marie Londeix, Eugene Rousseau in Claude Delangle. Tomislav Žužak je dobitnik različnih nagrad na tekmovanjih doma in v tujini.

Saksofon je poučeval na Univerzi v Sarajevu, danes pa poučuje na Univerzi v Zagrebu in na Glasbeni šoli Blagoja Berse v Zagrebu na Hrvaškem. Bil je ustvarjalec, ustanovitelj, soorganizator in vodja zelo uspešnega mojstrskega kampa Šola saksofona v Jaski, ob tem vodi tudi delavnice Hrvaške glasbene mladine.
Dostopnost