Iskanje


Izvedba priprav iz NOG za preizkus nadarjenosti na umetniški gimnaziji

Datum novice: 06.03.2021

Drage kandidatke in kandidati,

vse, ki niste bili prisotni na tedenskih spletnih pripravah za preizkus nadarjenosti iz Nauka o glasbi, vabimo na spletne priprave, ki bodo potekale v soboto, 6. marca na aplikaciji Zoom od 10.00 – 11.30. Prisotnost je brezplačna in vabilo boste po e-pošti prejeli ob 9.45. Obravnavali in vadili bomo vse vsebine sprejemnega preizkusa: ritmem, melodiko, teorijo, spominske melodične vzorce in zaznavo sozvočij. Priprave bo vodil Peter Šavli, prof.

Na spletno pripravo se bo potrebno predhodno prijaviti na sledeči povezavi: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspxid=UbNsATohY0iDjA9BC3KzStXpobvzwphNptM9xRPOv0NUQ1EyMDhCTUpMTEhPUk1MQ1FURVE5MEVUVy4u

 Prijave  bomo sprejemali do 4. 3. 2021.

Do izpita kandidati lahko uporabljate prosto dostopno spletno učilnico, kjer imate tudi mapo s posnetki spominskih motivov:

e.kgbl.si/Srednja galsbena šola/SolfeggioPeter Šavli/prijavi se kot gost/1.LETNIK/Priprave 

Primeri vprašanj na preizkusu nadarjenosti iz NOG so sledeči:

Preizkus nadarjenosti pri nauku o glasbi traja 15 minut. Nanj kandidat/ka prinese izpolnjeno prijavnico, ki je dostopna pred vhodom v učilnico. Nato kandidat/ka izvede na tabli napisani vaji ritma in melodike. Merjenje dobe in tempo sta poljubna, kot so kandidati/tke navajeni/e. Nato vprašamo teorijo in nekaj spominskih vzorcev in sozvočij in preizkus bo končan.

 


Dostopnost