Seminar za klavir – prof. Alexander Gadjiev

Alexander Gadjiev (1994) je svojo pianistično pot začel doma v Gorici s svojima staršema, mamo pianistko Ingrid Silič in očetom, priznanim pianistom Sijavušem Gadžijevim.
S sedemnajstimi leti je diplomiral na državnem konservatoriju v Ceseni, trenutno pa zaključuje magistrski študij na Univerzi Mozarteum v Salzburgu v razredu profesorja Pavla Gililova. Zgodaj je opozoril na svoj talent in pri devetih letih prvič nastopil kot solist z orkestrom. Sledili so recitali in številne zmage na tekmovanjih, med katerimi je bila prav gotovo prelomna zmaga na 9. mednarodnem klavirskem tekmovanju Hamamatsu na Japonskem leta 2015.
Prav ta zmaga mu je odprla poti na svetovne odre po svetu. Nastopal je v nekaterih najpomembnejših opernih hišah in koncertnih dvoranah po svetu ter sodeloval z različnimi orkestri (Tokijski simfonični orkester, Filharmonični orkester Nagoya, Kjotski simfonični orkester, Praški simfonični orkester, Pomeranski filharmonični orkester, Jeruzalemski simfonični orkester in Orkester Mitteleuropa). Zmagal je tudi na slovitem Mednarodnem pianističnem tekmovanju v Sydneyu leta 2021 in prejel dodatnih sedem specialnih nagrad.
Na nedavno zaključenem 18. Chopinovem tekmovanju v Varšavi se je po treh etapah uvrstil med 12 finalistov ter v izredni konkurenci trenutno najboljših pianistov na svetu osvojil drugo nagrado in posebno, Zimmermannovo nagrado za izvedbo Chopinove Sonate v b-molu.

Alexander Gadjiev je BBC-jev umetnik nove generacije za obdobje 2019–2021. Njegov izredni osebni uspeh predstavlja obenem zgodovinski dogodek za slovenski pianizem in kulturo nasploh.

Prijava na seminar


Brošura

Seminar je namenjen dijakom in profesorjem.

Trajanje:
6. – 7. 4. 2024

Rok prijave:
do 29. 3. 2024

Cena učne ure (45 min):

  • Aktivni udeleženci – dijaki KGBL: 48 eur (60 minut)
  • Pasivni udeleženci – celoten seminar: 100 eur
  • Pasivni udeleženci – posamezen dan: 50 eur

Nakazilo kotizacije:
Račun za plačilo boste prejeli po končanem
seminarju na naslov, ki ga boste navedli ob
prijavi.

Dodatne informacije:
e: andreja.kosmac@kgbl.si

Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive; 0,5 točke za 8 p.u.