Seminar za saksofon – prof. Gerald Preinfalk

13
November
Sreda
GBŠ, SGBŠ
Seminar
Gerald Preinfalk, saksofonist, skladatelj in pedagog, rojen v Zgornji Avstriji, je glasbo pričel spoznavati kot klarinetist v domačem pihalnem orkestru.

Radovednost in želja po spoznavanju različnih glasbenih zvrsti ga je popeljala v svet jazzovskega saksofona, sodobne klasične glasbe in kompozicije. Svoje glasbeno znanje je poglabljal s študijem na Dunaju, v Parizu in v Bostonu, kjer se je izpopolnjeval na slovitem Berklee College of Music.

Od leta 2000 je redni član orkestra Klangforum Wien, enega najbolj pomembnih ansamblov za sodobno glasbo v Evropi.

Avtorske kompozicije za saksofon solo, saksofonski kvartet in ansambel saksofonov izdaja pri  nemški založbi Chilli notes. Gerald piše lastne kompozicije tudi za zasedbe »GeoGeMa« in »Prinezone«, kjer sodeluje tudi kot saksofonist in klarinetist.

Od leta 2008 je profesor za klasični saksofon na Univerzi za glasbo v Grazu, kot pedagog gostuje na glasbenih ustanovah in saksofonskih festivalih širom po Evropi in v Aziji.

V sodelovanju z učitelji saksofona na avstrijskem štajerskem, je leta 2024 ustanovil »Steirisches Saxophonfestival«, ki je že ob svojem prvencu doživel veliko zanimanje strokovne in laične javnosti v Avstriji.

 

 

Prijava na seminar

Vaša prijava velja za celoten seminar.

Brošura

Seminar je namenjen dijakom in učencem višjih razredov GŠ.

Poleg individualne lekcije bodo aktivni udeleženci lahko sodelovali tudi v saksofonskem ansamblu. S skladbo »School is over« bodo nastopili na zaključnem koncertu seminarja, ki bo 15. 11. ob 19h na Vegovi 7. Na tem koncertu se bo prof. Preinfalk predstavil kot izvajalec, dirigent in skladatelj.

Trajanje:
13. – 15. 11. 2024

Rok prijave:
do 4. 11. 2024

Cena učne ure (45 min):

  • Aktivni udeleženci: 75 eur
  • Aktivni udeleženci – učenci in dijaki KGBL: 60 eur
  • Pasivni udeleženci – celoten seminar: 75 eur

Dodatne informacije:
e: lev.pupis@kgbl.si

Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive; 0,5 točke za 8 šolskih ur.