Seminar za klarinet – prof. Slavko Kovačič

21
November
Četrtek
GBŠ, SGBŠ
Seminar
Slavko Kovačič je zelo aktiven na umetniškem, strokovnem in pedagoškem področju. Kot izredni profesor za klarinet in komorno igro je zaposlen na PEF Univerze v Mariboru, že 25 let pa deluje tudi kot prof. klarineta na osnovni in srednji stopnji Glasbene šole in Umetniške gimnazije v Celju.

Je artist podjetij Royal Global, Silverstein Works, D’Addario Woodwinds in Gleichweit Mundstücke.

Klarinet je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Prof. Mihaela Gunzka in Prof. Alojza Zupana, pri katerem je leta 1995 z odliko diplomiral. Prav tako je z odliko diplomiral v Salzburgu na Univerzi za glasbo Mozarteum v razredu Prof. Aloisa Brandhoferja. Izpopolnjeval se je na mojstrskih tečajih pri Charlesu Neidichu (Juilliard School of Music-New York, ZDA) in Aloisu Brandhoferju (Mozarteum-Salzburg, Avstrija).

Koncertiral je na pomembnih nacionalnih in mednarodnih festivalih (Evropa, Srednja Amerika, Zda, Kitajska). Sodeloval je s Panonskim orkestrom- Graz, orkestrom Academie Ars Musicae- Klagenfurt in z vsemi slovenskimi simfoničnimi orkestri: Mariborska opera, Ljubljanska opera, Mariborska filharmonija, Simfoniki RTV Slovenija in Slovenska filharmonija, kjer je bil tudi zaposlen. Prav tako je član Slovenskega orkestra klarinetov. Veliko se posveča tudi komorni glasbi (Trio Musica Camerata, Trio Onix, Maister trio, Trio Tanguango, Spiri Art trio, Ensemble Arc-en-ciel, Sekstet klarinetov PanArs, Duo Clarguitar) Redno vodi mojstrske tečaje, seminarje, poletne šole in delavnice za klarinet doma in v tujini. Pogosto ga vabijo v žirije na tekmovanjih v Sloveniji, Evropi, Aziji in ZDA.

Snemal je za arhiv RTV Slovenija, Radio Maribor, HRT Zagreb in Radio Berlin-Brandenburg. Krstno je izvedel okrog 40 skladb slovenskih in tujih skladateljev in pogosto je gost na domačih ter mednarodnih festivalih.

Njegovo igranje lahko slišimo na desetih zgoščenkah, v letu 2011 je s pianistko Lariso Čanji posnel samostojno zgoščenko, v letu 2021 pa zgoščenko v Duu Clarguitar, s kitaristom Žarkom Ignjatovićem, za obe je prejel odlične kritike v tujih glasbenih revijah.

Prijava na seminar

Vaša prijava velja za celoten seminar.

Brošura

Seminar je namenjen učencem in dijakom (aktivna udeležba) ter profesorjem (pasivna udeležba).

Trajanje:
21. – 22. 11. 2024

Rok prijave:
do 14. 11. 2024

Cena učne ure (45 min):

  • Aktivni udeleženci: 75 eur
  • Aktivni udeleženci – učenci in dijaki KGBL: 60 eur
  • Pasivni udeleženci – celoten seminar: 75 eur

Dodatne informacije:
e: urska.sikovsek@kgbl.si

 

Potrdila o udeležbi na seminarju bo mogoče uveljavljati za pridobivanje točk na MIZŠ pri napredovanju v nazive; 0,5 točke za 8 šolskih ur.